Nema krize iako posluju sa gubitkom: Aida i Livnica upošljavaju nove radnike!?!

by admin
| 16:55
1802_vlada
  •  
  •  
  •  
  •  

U informaciji sa današnje 65. sjednice Vlade TK-a, prezentirana je i Informacija o utrošku  sredstava sa budžetske pozicije „Intervencije javnim preduzećima i privrednim  društvima“ u kojoj je prezentirano koliko su novca dobila javna preduzeća i privredna društva koja žive na „grbači“ građana Tuzlanskog kantona, te kakvi su efekti postignuti sa spomenutim izdvajanjima.

Tako je u 2012. godini za pomoć ili intervencije javnim preduzećima i privrednim društvima sa većinskim državnim kapitalom, a nad kojima nadzor i upravljanje vrši Ministarstvo industrije, energetike i rudarstva, dodijeljeno 1.477.479,88 KM, dok su kao efekti davanja budžetskog novca firmama od kojih većima posluje sa gubitkom, istaknuti to da su zadržana sva radna mjesta u privrednim društvima.

Tako je u 2012. godini u firmama gdje pomoću tranši Vlade TK-a jedva opstaju i postojeći radnici, zaposleno je čak 57 novih radnika i to 39 radnika raznih zanimanja i 18 pripravnika.

U „TTU“ Tuzla je uposleno 27 radnika svih zanimanja kao i 8 pripravnika, „Livnici čelika“ Tuzla („Bosnia Valves“ Tuzla) čiji radnici ovih dana štrajkuju glađu uposleno je 7 radnika, također svih zanimanja kao i 4 pripravnika.

U društvu „Elektromontaža“ Tuzla uposlen je 1 pripravnik, a u Fabrici obuće „Aida“ Tuzla 1 radnik sa visokom stručnom spremom. U Rudniku soli „Tuzla“ uposlena su 4 radnika i 4 pripravnika


Ima se, može se…

(Tuzlainfo) / Foto: Ilustracija

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.