Nizom akcija i aktivnosti: Asocijacija mladih SDA Tuzla obilježava 22. godišnjicu postojanja

by admin
| 10:20
1602_sda
  •  
  •  
  •  
  •  

Asocijacija mladih OO SDA Tuzla osnovana je 16. februara 1991. godine pod nazivom Muslimanski omladinski savez na čijem čelu je bio aktuelni predsjednik Općinskog odbora SDA Tuzla dr.sc.Salko Bukvarević.

Kroz više od dvije decenije postojanja Asocijacija je radila u smjeru jačanja Stranke demokratske akcije i države Bosne i Hercegovine.

U okviru obilježavanja 22. godišnjice Asocijacije mladih OO SDA Tuzla, njeni članovi jučer su posjetili Dom za djecu bez roditeljskog staranja u Tuzli gdje su uručili prigodne poklone dok će danas (subota) u prostorijama Općinskog odbora SDA Tuzla biti  organizovan prijem za dosadašnje predsjednike Asocijacije mladih SDA Tuzla.

Nakon toga članovi Izvršnog odbora AM će položiti cvijeće na Kapiji, te na Aleji mladosti na Slanoj Banji. U narednom periodu biće upriličen obilazak mezara šehida MOS-a Tuzla. Za nedjelju 17. februar u 18h planirano je druženje prijatelja Asocijacije u hotelu Tehnograd.

Centralni događaj obilježavanja 22. godišnjice Asocijacije mladih Općinskog odbora SDA Tuzla je svečana akademija „Asocijacija mladih SDA Tuzla, od 1991. do 2013.godine“ koja će se održati 9. marta 2013. godine u Bosanskom kulturnom centru u Tuzli.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.