Produžen boravak fakulteta u „Domu armije“: Selidba tek nakon pronalaska novih lokacija!

by admin
| 12:33
0101_univerzitet
  •  
  •  
  •  
  •  

Vlada Tuzlanskog kantona saopćila je da niti jedna aktivnost u vezi s Domom armije neće biti provedena dok se ne iznađe adekvatan smještaj i prostor za rad Filozofskog i Faramaceutskog fakulteta, te Akademije dramskih umjetnosti koji trenutno svoju nastavu djelimično izvode u prostorijama Doma.

U Vladi TK-a pojasnili su da je u januaru održan sastanak predstavnika Vlade s predstavnicima Univerziteta u Tuzli, kojom prilikom su predstavljena moguća riješenja za iznalaženje novog prostora za potrebe Univerziteta u Tuzli.

Sa željom da iznađe što kvalitetnije rješenje, Vlada je formirala Komisiju za iznalaženje adekvatne lokacije za potrebe fakulteta/Akademije, u koju su između ostalih imenovani dekani Filozofskog i Farmaceutskog fakulteta i Akademije dramskih umjetnosti, koji će dati svoju saglasnost za konačno rješavanje ovog pitanja.

Također, Vlada TK-a je imenovala i Komisiju za pitanje rekonstrukcije i izgradnje Kampusa i smatra da nema osnova za bojazan da će biti ugroženi propisani standardi Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta u BiH.

Vlada TK-a je za potrebe rekonstrukcije i izgradnje Kampusa dogovorila određena finansijska sredstva, ali ističu da do danas nije urađeno ni idejno ni izvedbeno riješenje Kampusa Univerziteta u Tuzli, što je bila obaveza Univerziteta.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.