Medžlis IZ Tuzla: Za glavnog imama imenovan Ahmed ef. Huskanović

by admin
| 11:52
0909_imam
  •  
  •  
  •  
  •  

Na svečanoj sjednici, Vjersko-prosvjetne službe Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, održanoj u srijedu u džamiji Princ Abdullah u Tuzli, hafiz Ahmed ef. Huskanović imenovan je na mjesto glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

Na sjednici je bio prisutan i muftija tuzlanski mr. sci. Vahid ef. Fazlović koji je novoizabranom glavnom imamu, uručio Dekret o postavljenju na mjesto glavnoga imama Medžlisa Islamske zajednice Tuzla.

U svom obraćanju, hafiz Ahmed ef. Huskanović je istakao da je Uzvišenom Allahu zahvalan što ga je počastio da bude dio kolektiva Medžlisa Islamske zajednice Tuzla, zahvalio se kolegama imamima na saradnji u proteklih deset godina i zamoli ih da mu budu podrška i da mu pomognu kako bi na najbolji način opravdao povjerenje koje mu je Islamska zajednica ukazala.

Ahmed ef. Huskanović je rođen je1979. godine u Gračanici. Behram-begovu medresu je završio u Tuzli 1998., a Fakultet islamskih nauka u Sarajevu 2007. godine. Hifz je položio 2001. godine, pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Dužnost imama, hatiba i muallima obavljao od 2002. godine u džamiji Princ Abdullah u Tuzli.

Na mjestu glavnog imama MIZ Tuzla naslijedio je doc. dr. Amir ef. Karića.


Tuzlainfo / A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.