„Art Recycle“: Oslikanim staklom obradujete najdraže i pomozite scijalno ugroženim

by admin
| 7:24
0902_staklo
  •  
  •  
  •  
  •  

Za deset socijalno ugroženih porodica iz Tuzle preživljavanje će u narednom periodu biti nešto lakše, jer su im iz nekoliko udruženja i organizacija pomogli kupovinom namirnica, a sve zahvaljujući jednoj humanitarnoj akciji.

Građani Tuzle na radionicama pod nazivom „Art Recycle“ oslikavali su staklene predmete, koje su kasnije prodavali i tako skupili novac za kupovinu namirnica.

-U februaru prošle godine došli smo na ideju da organiziramo radionice na kojima bi građani kreativno proveli svoje slobodno vrijeme. Te su radionice besplatne, a njihov je cilj humanitarni-izjavila je Nina Zupan, članica Omladinskog pokreta „Revolt“ i voditeljica radionica.

Zainteresiranost građana je veća od očekivane. Do sada se, kaže Zupan, prijavilo stotinu polaznika, a nove radionice su počele i trajat će do 01. marta, tri puta sedmično.

-Ako i Vi želite nekome kupiti originalan poklon za Osmi mart, možete nas potražiti u lokalnim supermarketima ili putem Facebooka (stranica Revolta). Kupovinom osim što ćete nekog svog obradovati, učinit ćete i dobro djelo, a i ako imate posebnu želju ili narudžbu, i to ćemo oslikati-poručuje Zupan.


Ivana Eraković je jedna od učesnica, koja za sebe kaže da i nije neka umjetnica, ali da joj se ove radionice veoma dopadaju.

-Nisam neka umjetnica, ali radionice su antistresne i pomažu mi da sredim svoje misli i malo se isključim iz svega. Posebno je važno to što su humanitarnog karaktera-zaključuje Eraković.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.