Tuzlanski kanton: Objavljene rang liste stipendiranih studenta i učenika

by admin
| 19:03

Ministarstvo za boračka pitanja Tuzlanskog kantona objavilo je danas konačne Rang liste kandidata iz reda boračke populacije kojima su dodijeljene stipendije ovog ministarstva.

Ukupno planirana sredstva iznose jedan milion KM, a raspodjela sredstava vrši se na članove porodica šehida – poginulih branilaca, ratne vojne invalide i demobilisane branioce. Za 779 studenata koji su ostvarili pravo stipendija će iznositi 80,00 KM, dok je za 974 učenika srednjih škola stipendija utvrđena u iznosu od 50,00 KM.

Potpisivanje ugovora o dodjeli stependija sa učenicima i stuentima će biti upriličeno tokom naredne sedmice u prostorijama Bosanskog kulturnog centra (BKC) u Tuzli.

Program o rasporedu sredstava za dodjelu stipendija studentima i učenicima pripadnicima boračke populacije za školsku/studijsku 2014/2015. godinu zasnovan je na planiranim sredstvima za stipendiranje branilaca i članova njihovih porodica, a u skladu sa Zakonom o dopunskim pravima branilaca i članova njihovih porodica imaju pravo na stipendiranje.

Liste možete pogledati OVDJE.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.