„Trojanac“ nominovan za najbolji evropski album: Hoće li Frenkie naslijediti Adel?

by admin
| 22:05
0902_frenkie

Nakon promocije u Sloveniji, i njegovoj Tuzli Adnan Hamidović Frenkie u subotu, 23. februara, izaći će pred publiku u Beogradu, dok je promocija u Sarajevu planirana za 16. mart u “Kriterionu” – piše Avaz.

Veliki uspjeh Frenkiejovog posljednjeg nosača zvuka potvrđuje i činjenica da je neprofitno muzičko udruženje “Impala” nominiralo CD “Troyanac” za najbolji evropski album indi izvođača.

Riječ je o udruženju koje čini više od četiri hiljade članova iz cijele Evrope. Među njima su diskografske kuće te muzički i kulturni radnici. Frenkiejev “Troyanac” za nominaciju je predložila hrvatska izdavačka kuća “Menart”, pod čijom je markicom objavljen.

“Troyanac” se tako našao među top 18 albuma u 2012. godini i u utrci je za priznanje koje je prošle godine s CD-om “21” ponijela slavna Adel (Adele). Uz Frenkieja, u konkurenciji su i hrvatski sastav “Libar”, italijanski bend “Afterhours” te “The xx”, grupa iz Engleske.    

– Vijest da sam se našao na spisku “Impala Awardsa”, koji promovira iznimne umjetnike, je sjajna, a ko će biti proglašen pobjednikom, znat ćemo u martu. Sretan sam zbog svega što se dešava s “Troyancem”, koji se od ove sedmice može kupiti i u Sarajevu – kaže Frenkie.

(TI/Avaz)