Epilog bombaškog napada u Džafer Mahali: Davor Rangl u pritvoru!

by admin
| 13:24
0702_bportal

Postupajući tužilac Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona  je  sudiji za prethodni postupak Kantonalnog suda Tuzla stavio prijedlog za određivanje pritvora za dvadesetčetverogodišnjeg Davora Rangla  iz Tuzle zbog postojanja osnovane sumnje da je u sticaju počinio dva krivična djela  pokušaj ubistva.

Postoji osnovana sumnja da je Rangl u srijedu 6. februara 2012. godine oko 22 sata u ulici Džafer Mahala u blizini skvera u Tuzli,  nakon verbalnog a zatim i fizičkog sukoba , aktivirao i bacio ručnu bombu na osobe sa kojim se sukobio i tom prilikom je od eksplozije bombe pedesetšestogodišnji Safet Delibegović iz Tuzle zadobio teške tjelesne povrede opasne po život, a tridesetpetogodišnji Rizah Morankić lakše tjelesne povrede. Prilikom eksplozije bombe lakše je povrijeđen i sam Rangl.

Prema prikupljenim informacijama, događaju je  prethodila svađa iz automobila, nakon koje su se povrijeđene osobe i osumnjičeni  automobilima zaustavili u pomenutoj ulici i sukobili.U događaju je učestvovala još jedna osoba koja je bila u automobilu sa Ranglom.

Nakon što su osumnjičenom sanirane  povrede u UKC-u u Tuzli, lišen je slobode. Pripadnici OKP-a PU Tuzla su izvršili kriminalističku obradu i uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predali osumnjičenog u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je danas donio naredbu o provođenju istrage, ispitao osumnjičenog, a izdate su i druge naredbe i nalozi za potrebna vještačenja i druge istražne radnje.

Istraga je u toku – saopšteno je iz Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona.

(TI)