Zatvoren sajam „Energa 2015“: Zadovoljni i izlagači i organizatori (VIDEO)

by admin
| 5:47

U Tuzli je jučer, svečanom dodjelom sajamskih priznanja, zatvoren Program  „Energa 2015“, specijalizirani privredni događaj koji je objedinio sajamsku postavku i konferencijsko-prezentacijske sadržaje iz oblasti energetike i srodnih djelatnosti.

U protekla četiri dana na 6.000 kvadratnih metara u SKPC Mejdana u Tuzli, kroz pojedinačne i kolektivne izlagačke prostore, te poslovne prezentacije u kongresnom dijelu programa, predstavilo se 120 privrednih subjekata iz 11 zemalja Evrope i Azije.

Brojni predstavnici kompanija, ambasada, velikih energetskih koncerna, istraživačkih  i obrazovnih institucija, te drugi0 učesnici i posjetitelji, zadovoljni napuštaju sajamski prostor.

Ideja organizatora, da na jednom mjestu objedini izlagački i prezentacijski program pokazao se kao pun pogodak i praksa koju će Tuzlanski sajam razvijati i narednim godinama. Potvrdio je to na ceremoniji zatvaranja Programa „Energa“ Mirsad Jašarspahić, potpredsjednik Privredne komore Federacije BiH i jedan od članova Organizacionog odbora „Energe“.

-„Energa“, kao prepoznatljiv događaj u regionu, je po mnogo čemu je specifičan. Ono što je po meni najbitnije, je to da organizator osluškuje želje izlagača i posjetitelja i čini sve da i jednim i drugim stvori ambijent u okviru kojeg bilježimo brojne poslovne sastanke, nove ideje, prezentacija, okrugle stolove, panele i diskusuje koje rezlutiraju novim poslovnim uspjesima – poručio je Jašarspahić.

U riječima zahvale organizatoru, izlagači su potencirali zapaženu posjetu poslovnih ljudi, kao njima najinteresantniju ciljnu skupinu, nadajući se da će već naredne godine, biti i više izlagačkog prostora, obzirom da je dvorana u Mejdanu postala mala za sve one koji žele izlagati u energetskom središtu BiH.

Organizator je dodijelio 28 sajamskih prizanja, a dobili su ih: JP Elektroprivreda BiH dd, TEVE Varnost elektronika d.o.o., Pullcom BH d.o.o, Inpro  BH d.o.o., EN-Union d.o.o, EEP Elektro-elektronik Pranjić GmbH, Sicon SAS d.o.o., Rudar d.o.o., Energoinvest Group, Partner Mikrokreditna fondacija, BH Telecom d.d., Schneider Elecronic d.o.o., Centar za ekologiju i energiju, JP Elektroprivreda HZ HB d.d., Irma projekt sistem d.o.o., RMU Banovići d.d., Elsta Mosdorfer Bosnia d.o.o., Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna/Gospodarska komora BiH, Rudarski institut d.d. Tuzla, Entea d.o.o., Rafako S.A., Enelex Spol s.r.o., British Embassy Sarajevo, Kossler GmbH&CO KG, Arcon Overseas Ltd., Czech Embassy Sarajevo, Sepco III Electric Power Construction Corporation, Becker-Warkop SP z.o.o., HD Industrie GmbH i Famur S.A.

Organizator programa „ENERGA 2015“ bio je Tuzlanski sajam.  Pokrovitelji manifestacije bili su  Ministarstvo vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH i Ministarstvo energije, rudarstva i industrije FBiH. Partneri projekta su  Vanjskotrgovinska komora BiH, Privredna / Gospodarska komora FBiH i Vlada Tuzlanskog kantona.

(TI)