Budio dio II Tuzla Film Festivala: „Snimaj bilo čim“

by admin
| 8:16
0207_tff
  •  
  •  
  •  
  •  

Otvoren je regularni poziv za prijavu filmova za službeni program II Tuzla Film Festivala – južnoslavenog filma koji će se održati od 18. do 22. septembra 2013. godine u Tuzli. 

Sa preko stotinu filmova sa južnoslavenskih prostora koji su prikazani na prošlogodišnjem TFF-u dokazuju da tuzlanski festival postaje ozbiljan događaj sa tendencijom da postane popularno sastajalište filmskih profesionalaca iz ovog dijela Evrope. 

Poziv je otvoren za filmove u četiri kategorije: dugometražni, kratki igrani, dokumentarni i animirani film proizvedenih 2012/2013. godine. Filmovi proizvedeni izvan spomenutog roka pozvani su isključivo za programe izvan konkurencije. Rok za prijavu filmova je 1. juli 2013. godine 

Za ovu godinu Tuzla Film Festival pokrenuo je i novi projekat pod nazivom “Snimaj bilo čim” koji bi trebao raditi na omasovljavanju filmske umjetnosti na ovim prostorima. Tim povodom, raspisan je i originalan natječaj u kome će se nagraditi najbolji film snimljen „bilo čim“. Pravo da pošalju svoja filmska ostvarenja u trajanju maksimalno 15 minuta imaju svi zainteresirani. 

– Projekat će omogućiti mlađim i starijim autorima, amaterima i profesionalcima da iskažu svoje filmske vještine, te da za svoj trud, rad i talenat budu i nagrađeni. Trenutno smo u pregovorima sa New York BH film festivalom i Itching-Scratching festivalom u Danskoj koji su voljni primiti pobjednike BH filma na svoj festival. Na ovim festivalima autori će imati priliku upoznati distributere, producente i režisere stranih produkcija te napraviti nove poslovne konekcije, kao i komparaciju sa trenutnim mogućnostima u BiH – istakao je Boris Balta, direktor Tuzla Film Festivala. 

Više informacija i prijave nalaze se na oficijelnoj web stranici www.tff.ba.

(Tuzlainfo – BMG)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.