Akcija MUP-a TK: Uhapšena 22 portira rudnika Dubrave

by admin
| 12:20

U akciji Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Tuzlanskog kantona na području općina Kalesija, Živinice i Tuzla uhapšeno je 27 osoba. Među uhapšenima je čak 22 portira rudnika Dubrave, koji je nedavno dospio u žižu javnosti nakon pogibije četiri rudara, koji su nelegalno kopali ugalj.

 

Kako je rekao Izudin Šarić, portparol MUP-a TK, u akciji je učestvovalo oko 200 policijskih službenika Uprave policije MUPTK-a koji su, postupajući po naredbi Općinskog suda Živinice, izvršili pretrese na 28 lokacija na području navedenih općina.

– Tom prilikom je kod 27 osoba pronađena određena količina naoružanja i municije, novca, mobitela i SIM kartica, kao i drugih predmeta koji potječu iz krivičnih djela – kazao je Šarić.

Pojasnio je da su navedene osobe uhapšene zbog osnova sumnje da su počinile krivična djela zloupotreba položaja i ovlasti, primanje dara i drugih oblika koristi, davanje dara i drugih oblika koristi, protuzakonito posredovanje, teška krađa i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Dodao je da će, nakon kriminalističke obrade, navedene osobe biti predate nadležnom Kantonalnom tužilaštvu na postupanje te da će više informacija biti poznato tokom dana.

(Tuzlainfo/Bportal.ba) / Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.