Navijači preuzimaju stvar u svoje ruke: Formira se Udruženje simpatizera i prijatelja FK Sloboda

by admin
| 17:20
0202_navijaci

FK Slobodi, klub koji ovih dana prolazi kroz jedno od najtežih razdoblja u svojoj 94 godine dugoj historiji, u narednim danima ruku spasa u svojim mogućnostima će ponuditi navijači i simpatizeri.

Oni su na današnjoj tribini odlučili formirati Udruženje simpatizera i prijatelj kluba.

U nedostatku sjednica Skupštine kluba, na kojima bi se trebalo raspravljati o teškoj situciji u kojoj se FK Sloboda nalazi, na današnjoj Javnoj tribini u organizaciji navijačke skupine „Fukare“ i simpatizera kluba, otvoreno se govorilo o aktulenim problemima FK Sloboda i mogućim aktivnostima kako bi se trenutno stanje prevazišlo.

Skupu se obratio i Azmir Husić, član Upravnog odbora Slobode i jedina osoba koja je u ovom trenutnku kao predsjednik UO-a spremna preuzeti brigu o „crveno-crnim“.

Navijače je obavijestio da je već obavio razgovor sa čelnim ljudima Općine Tuzla i da bi se naredne sedmice trabalo znati hoće li preuzeti ulogu prvog čovjeka kluba.

Udruženje simpatizera i prijatelja FK Sloboda podnijet će zahtjev za registraciju već naredne sedmice, a budući članovi će svoj naredni sastanak održat u subotu 9. februara, ponovo u BKC-u, kada će biti precizirane i prve aktivnosti.

(Tuzlainfo)