“Omega” pomaže “Diti”: Spremni investirati u sirovine, odriču se zarade

by admin
| 13:15

Na incijativu Edima Džambića generalnog direktora “Omega” doo Živinice i Nedreta Kikanovića predsjednika Kantonalne privredne komore Tuzla, danas je organizovan sastanak sa predstavnicima Fabrike deterdženata “Dita” Tuzla.

Sa Hajrudinom Kunalićem stečajnim upravnikom Dite i Dževadom Mehmedovićem predsjednikom sindikata Dite, Direktor Džambić sa najbližim sardnicima, razgovarao je u Komori o saradnji “Dite” i firme “Omega”, članice Komore Tuzla. Edim Džambić direktor “Omege” je ponudio pomoć pri plasmanu proizvoda “Dite”, širom Bosne i Hercegovine, a putem distributivne mreže “Omege” u BiH. 

-Drago nam je da smo dio ove pozitivne priče oko tuzlanske Dite u koju se uključila i firma Omega koja je naša članica. I ranije smo radili na pronalaženju strateškog partnera, a dogovorili smo sa stečajnim upravnikom i predsjednikom sindikata Dite da i u narednom periodu nastavimo te aktivnosti. S tim u vezi biće i izrada jedne zajedničke aplikacije za potencijalne strateške partnere – istakao je Nedret Kikanović predsjednik Kantonalne privredne komore Tuzla.

-Jedini motiv sastanka u Komori jeste da se pomogne lokalnom partneru Diti na putu oporavka. Omega kao jedan od najvećih distributivnih lanaca u Bosni i Hercegovini će raditi bez zarade dok se Dita ne oporavi. Stojimo na raspolaganju u svakom vidu pomoći, a na Diti je da istakne potrebe. Ovdje mislim i na našu spremnost da finansiramo nabavku sirovina – rekao je Edim Džambić generalni direktor “Omega” Živinice.

Hajrudin Kunalić stečajni upravnik Dite jeistakao:

-Zahvaljujemo se Komori na organizaciji ovog sastanka, posebno Omegi na spremnosti da pomogne Ditu. Napravljeni su ovdje preliminarni dogovori za saradnju koje u vrlo skoro vrijeme treba konkretizovati. Vrijeme je značajan faktor, nemamo obrtnih sredstava, imamo veliki interes javnosti, stvorena je pozitivna atmosfera, raduje da Dita nije ostala sama i svaka pomoć nam je dobrodošla. Veoma je značajno da pronalazimo partnere koji su spremni investirati u nabavku repromaterijala a takva je Omega članica Komore Tuzla. Važno nam je ostvariti proizvodnju koja pokriva svoje troškove i paralelno tražiti strateškog partnera.

(TI/kpkz.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.