UKC Tuzla: Ušteda vremena i povećanje protoka pacijenata na odjelu MRI

by admin
| 8:25
ukc_tuzla

Na Klinici za radiologiju i nuklernu medicinu u ovoj sedmici je održan trening za osoblje koje radi sa magnetnom rezonancom (MRI).

Riječ je o stručnoj edukaciji pod vodstvom njemačkog edukatora Martina Plattnera, koji je kroz trening prikazao  fino podešavanje dijagnostičkih protokola i sekvenci, efikasnije i racionalnije korištenje kontrastnih medija, optimizaciju post-processing-a, kao i uštedu vremena, ali i povećanje protoka pacijenata.

U Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla ovaj vid treninga već je provođen nakon instalacije MRI mašine, a sada je za osoblje omogućen i drugi, dodatni  trening ove vrste, jer se u svakodnevnom radu uposlenih sa pacijentima uočila potreba za dodatnom optimizacijom nekih dijagnostičkih protokola, prvenstveno MRI angiografija, te prikaza centralnog nervnog sistema i jetre.

Edukator Martin Plattner je tokom današnjeg treninga uposlenicima koji rade sa pomenutom aparaturom prenio svoja iskustva, čime je doprinio poboljšanju sistema u svrhu uštede vremena u procesu rada.

(TI/UKC Tuzla)