Vlada TK i prosvjetari potpisali Anekse Kolektivnog ugovora: Regres 400, topli obrok 8 KM!

by admin
| 14:39
2301_potpis2
  •  
  •  
  •  
  •  

Danas su ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Tuzlanskog kantona prof. dr. Nađa Avdibašić – Vukadinovi, Admir Terzić, predsjednik Sindikata srednjeg i visokog obrazovanja, odgoja, nauke i kulture BiH Tuzlanskog kantona i Mirzet Pozderović, predsjednik Samostalnog sindikata radnika osnovnog obrazovanja i odgoja TK, potpisali Anekse Kolektivnih ugovora za djelatnosti osnovnog i srednjeg obrazovanja.

Kako je definirano aneksima ugovora, a da bi se omogućila neometana osnovna primanja uposlenih u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja, za obračun plaća utvrđena je osnovica u iznosu od 380,25 KM, topli obrok u iznosu od 8,00 KM, te pravo na naknadu za korištenje godišnjeg odmora (regres) u iznosu od 400,00 KM.

Regres je definiran, danas potpisanim, posebnim Sporazumom o ostvarivanju prava na naknadu za korištenje godišnjeg odmora za 2013. godinu, a kojim su sporazumne strane saglasne da se isplati u dva dijela i to: prvi dio u iznosu od 200,00 KM isplatiće se najkasnije do 31.08.2013. godine, a preostali dio naknade isplatiće se najkasnije do 30.06.2014. godine.

Također, uposlenici u ustanovama osnovnog i srednjeg obrazovanja imaće pravo na nagradu za kontinuiran rad ukoliko to pravo ostvare službenici i namještenici kantonalnih organa uprave, i to na isti način i u istim novčanim iznosima.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.