FK Sloboda: Kemal Kurević predsjednik Skupštine, Upravni odbor sa samo tri člana!

by admin
| 21:30

Današnja sjednica Skupštine FK Sloboda protekla je u konstruktivnim raspravama i efikasnom radu svih članova najvećeg klupskog organa.

Sjednici je prisustvovao 21 član, a jedna od najvažnijih tačaka dnevnog reda bio je izbor novog predsjednika Skupštine. Nakon što je jednoglasno izabran u članstvo, Kemal Kurević je od strane Komisije za izbor i imenovanje predložen za novog predsjednika najvećeg organa odlučivanja Kluba. Članovi Skupštine jednoglasno su izglasali ovaj prijedlog, te je Klub dobio novog predsjednika Skupštine.

Kemal Kurević je na skupštinskom čelu zamijenio Zlatana Begića koji je kao vršilac dužnosti obnašao funkciju predsjednika.

Klub je dobio i Nadzorni odbor u sastavu: Amer Karabegović, Kristijan Vasilić i Mijat Pavić, a na sjednici ovog tijela će se izabrati predsjednik.

Važno je napomenuti da je jedna od tačaka Dnevnog reda bilo stavljanje van snage verifikacije Upravnog odbora od dosadašnjih pet članova. Zbog sukoba interesa, članstva u Upravnom odboru razriješeni su Ekrem Ibrić i Saša Vugdalić, a jednoglasno je prihvaćena odluka da se članstva razriješi i Amer Karabegović koji je postao član Nadzornog odbora. Upravni odbor Kluba tako će u budućnosti imati tri člana: Azmir Husić (predsjednik), Dragan Iširlija i Owen Howell.

Zbog neopravdanog izostanka sa tri sjednice Skupštine, Alen Kapidžić je jednoglasnom odlukom razriješen članstva u ovom tijelu. Donesen je zaključak da za narednu sjednicu Komisija za izbor i imenovanje pripremi listu svih ostalih članova Skupštine koji su neopravdano odsustvovali sa tri i više sjednica, te da pripremi prijedlog novih članova za dopunu Skupštine.

Članovi Skupštine jednoglasno su usvojili i Izvještaj o radu Upravnog odbora Kluba za 2014. godinu.

Za narednu sjednicu odložena je tačka Dnevnog reda koja se tiče razmatranja i usvajanja finansijskog izvještaja. Pojašnjeno je da se ova tačka odlaže kako bi se izvještaj dopunio sa još nekim elementima kako bi se stručno i detaljno mogao prezentovati skupštinarima.

Na kraju ove vrlo efikasne i konstruktivne sjednice donesena je odluka o promjeni adrese Kluba – saopšteno je iz FK Soboda.

(TI)