Jačanje malih i srednjih preduzeća: Vlada TK podržava projekat razvoja poslovnih zona u BiH

by admin
| 14:13
2101_vlada
  •  
  •  
  •  
  •  

Jučer je ministrica razvoja i poduzetništva u Vladi Tuzlanskog kantona Dijana Bilanović održala sastanak sa predstavnicima kompanije WYG International koja trenutno provodi projekat „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“.

Sastanku su prisustvovali gdin William Lewis vođa projektnog tima, Igor Grozdanić ekspert za infrastrukturu i Nermina Kučković, projekt asistent.

Tokom sastanka je razgovarano o stanju poduzetničke infrastrukture u Tuzlanskom kantonu, dosadašnjoj praksi i budućim planovima Ministarstva razvoja i poduzetništva TK za podršku razvoja poduzetničke infrastrukture kao i mogućoj podršci Ministarstva implementaciji Projekta, odnosno osiguranju što veće uključenosti subjekata sa područja Tuzlanskog kantona u projektne aktivnosti.

Projekat „Podrška osnivanju i jačanju poslovne infrastrukture za unapređenje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća u BiH“ podržan je u okviru programa Evropske Unije – IPA 2009, a njegov cilj jeste razvoj poslovnih planova i idejnih projekata za deset poslovnih zona u BiH, koji će im pomoći da se osigura finansiranje iz međunarodnih donatorskih institucija i banaka za provedbu svojih projekata, odnosno razvoj „integriranih profitablinih projekata“.

Uvažavajući značaj ovog Projekta, tokom sastanka je dogovoreno da će Ministarstvo razvoja i poduzetništva Tuzlanskog kantona pružiti podršku realizaciji projektnih aktivnosti, a u cilju razvoja poduzetničke infrastrukture na području Tuzlanskog kantona.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.