AgencijA za reviziju privatizacije: Izvještaj o “Diti” u Vladi TK naredne sedmice!

by admin
| 12:18

Aktivnosti federalne Agencije za reviziju privatizacije s posebnim akcentom na reviziju privatizacije u privrednim društvima s područja Tuzlanskog kantona bile su tema današnjeg sastanka premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa direktorom Agencije Vedadom Durakovićem.

„Konačan Izvještaj o izvršenoj reviziji privatizacije u tuzlanskoj fabrici deterdženata je u završnoj fazi i tokom naredne sedmice očekujemo da će biti dostavljen Vladi Tuzlanskog kantona”, izjavio je direktor Duraković i dodao da je u Agenciju došao i zaključak Vlade našeg kantona kojim se traži pokretanje revizije privatizacije u Tvornici transportnih uređaja, ali da je, obzirom na mali broj uposlenih revizora i ograničene kapacitete Agencije, teško očekivati da se i ovaj proces započne u skorije vrijeme.

Ipak ohrabruje podatak da je Agencija u svoj plan rada za tekuću godinu uvrstila reviziju tri privredna društva s područja našeg kantona, Dita, Konjuh i Polihem.

Premijer Gutić je iskazao zadovoljstvo što je procedura revizije privatizacije u Diti okončana u tako kratkom roku i obećao podršku Vlade Tuzlanskog kantona radu Agencije u provođenju drugih revizija.

„Razumijemo da je Agencija organ federalnog nivoa i da mora biti prisutna i tretirati privredne subjekte sa područja cijele Federacije BiH, ali zbog obima i kompleksnosti problema koji su prisutni na području Tuzlanskog kantona, očekujemo da prema nama pokažu posebnu osjetljivost”, istakao je premijer Gutić.

Osim Premijera današnjem sastanku su prisustvovali ministrica razvoja i poduzetništva Mirela Đaković i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović – saopšteno je iz Vlade TK.

(TI)