Prvi tim FK Sloboda počeo pripreme: Ostali bez pola tima, ali se ne odriču Premijer lige!

by admin
| 14:47
1701_sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Pripreme za drugi dio prvenstva danas je na Tušnju počelo 19 prvotimaca FK Sloboda, među kojima nije bilo sada već bivše sedmorice prvotimaca,  zatim Tarik Cerić koji je opravdano izostao, te Semir Musić, Renato Gojković i Omar Pršeš koji se nalaze na reprezentativnom okupljanju.

Iako oslabljeni u odnosu na jesen, u redovima Slobode se ne odriču plasmana u Premijer ligu.

– U razgovoru sa predsjednikom kluba istaknuto je da je povrataku Premijer ligu i dalje naš cilj. Jasno je da je sa trenutnim igračkim kadrom to teško ostvarivo. Obećano nam je da treniramo na Tušnju desetak dana, kada će biti više informacija o tome s čime ćemo raspolagati u drugom dijelu prvenstva – rekao nam je Denis Sadiković, šef Stručnog štaba Slobode.

Prozivci je prisustvovao i predsjednik UO-a Mersed Kovačević, koji je igračima obećao skoru isplatu zaostalih plata i dobre uslove za pripreme.

Upravo njemu je upućeno najviše „prozivki“ od grupe „Fukara“ koje su nezadovoljne radom klupskog rukovodstva, danas pogrdno skandirali klupskim legendama na čelu kluba, tražeći njihove ostavke zbog neispunjavanja datih obećanja.

Igrači Slobode će u narednim danima trenirati na pomoćnim terenima stadiona Tušanj, a pored Salamovića, Hasančevića i Redžića, igrača vraćenih sa posudbe, uskoro bi im se trebali pridružiti i još nekolicina bivših igrača Slobode.

Tuzlainfo / N. Ć./

Vezani tekst: Na Tušnju konfuzija pred sutrašnju prozivku: U igri „gluhih telefona“ već otišlo šest igrača!

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.