Na Tušnju konfuzija pred sutrašnju prozivku: U igri „gluhih telefona“ već otišlo šest igrača!

by admin
| 15:22
2712fkslob
  •  
  •  
  •  
  •  

Sutra tačno u podne, Denis Sadiković, na vjetrometini ostavljeni šef Stručnog štaba FK Sloboda, izvršit će prozivku pred početak priprema za drugi dio prvenstva.

Ko će mu se odazvati, te šta nakon pvog treninga, Sadiković nam nije mogao dati odgovore.

– Danas sam pričao sa sportskim direktorom Denisom Karićem. Kaže da ni on nema više informacija od Upravnog odbora šta i kako dalje. Igrači koji su otišli su mi se javili, zahvalili na saradnji, a čujem da spisku odlazaka nije kraj. Šta sada mogu, moje je da radim, kakav god igrački kadar da budem imao – rekao nam je Denis Sadiković, ne krijući zabrinutost za trenutnu situciju u klubu.

Dok su u klubu pregovarali sa Olimpicom, pripremali Skupštinu i iščekivali povratak izvjesnog “Amerikanca”, jedinog člana Uprave koji direktno pronalazi sredstva za funkcionisanje kluba, Sloboda je ostala bez šestorice igrača.

Ispisnicu je ranije dobio Jackson, a u toku zimske pauze Šišić, Pejić, Jusufović, Mahmutović, Muminhodžić i Šmigalović, dok je na izlaznim vratima i Staniša Nikolić. O novim imenima niko ozbiljno ne razmišlja, jedino iz razloga što sa potencijalnim igračima niko nema ovlasti da pregovara.

– Nekolicina igrača koji su prošli naše omladinske selekcije, a koji su igrali u ovdašnjim prvoligašima su me zvali i žele se vratiti. Šteta je što nisam u poziciji da im mogu nešto obećati, jer bi za nekoliko dana oni mogli završiti u drugim klubovima – ističe Sadiković.

Sekretar kluba Ekrem Ibrić danas je obavijestio igrače i klupsko rukovodstvo o terminu prozivke. Ko će se od igrača, kojima se duguju tri plate, odazvati, te da li će predsjednik Upravnog odbora ili Skupštine smoći snage da im se nakon tri mjeseca obrate vidjet ćemo sutra.

Ono što je sigurno, prozivci će se odazvati navijači, koji će pjesmom i podrškom, još jednom pokazati da voljeni klub nikada neće ostaviti na cjedilu…

Tuzlainfo / A. V./ Foto: Arhiv

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.