Podrška povratnicima: Vlada TK za povratak na bijeljinsko područje izdvojila 1,5 miliona KM!

by admin
| 14:20
1601_janja
  •  
  •  
  •  
  •  

Podrška povratku izbjeglih i raseljenih osoba na područja Bijeljine i Tuzlanskog kantona bila je tema današnjeg razgovora ministra za rad, socijalnu politiku i povratak TK Seada Hasića sa zamjenikom Gradonačelnika Bijeljine Husom Zečkanovićem.

Ovom prilikom analizirane su dosadašnje aktivnosti, te rezultati dosadašnjih ulaganja. Kako je istaknuto Bijeljina je za povratak na područje Tuzlanskog kantona do sada izdvojila ukupno nešto manje od 400.000 KM, dok je Tuzlanski kantona za povratak na bijeljinsko područje do 2011. godine izdvojio ukupno nešto više od 1,5 miliona KM.

Zamjenik Gradonačlenika Zečkanović se ministru Hasiću zahvalio na dosadašnjim ulaganjima, zahvaljujući čemu je Janja danas, sa oko 8.000 povratnika, najveće povratničko mjesto u BiH.

Tokom sastanka danas se razgovaralo i o modalitetima buduće saradnje i zajedničkog pružanja podrške prvenstveno održivom povratku.

Osim Hasića i Zečkanovića, današnjem sastanku su prisustvovali i Dragan Božić, Šef odsjeka za zdravstvo, porodičnu i socijalnu zaštitu, nacionalne manjine, nevladine organizacije i povratnike, te pomoćnik Ministra za povratak Elsajed Fatušić.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.