Devet dana umjetnosti i zabave: Završen Festival savremene umjetnosti “arTz 2015”

by admin
| 8:21

U Međunarodnom ateljeu Ismet Mujezinović izložbom fotografija Dinka Hošića i uz nastup izvrsnog DJ Vanyana završen je drugi Festival savremene umjetnosti arTz.

Ovogodišnji Festival imao je međunarodni karakter, učesnike iz 10 zemalja, te programe iz oblasti muzike, likovne umjetnosti – fotografije, pozorišne umjetnosti i baleta, filmske umjetnosti, stand up komedije i mode. 

Trajao je 9 dana, sudjelovalo je 60 umjetnika i umjetnica, imao je 30 partnera i 4000 posjetitelja. Festival se vezao za velike institucije i one su se vezale za njega, doprinoseći veličini i značaju utjecaja koji je ostavio. 

– Zahvaljujemo svim partnerima koji su financijski i na druge načine omogućili realizaciju ovako velikoga projekta, među kojima izdvajamo: JKP Pannonica, British Council BiH, Fondaciju tuzlanske zajednice, Grad Tuzla, Austrijsku ambasadu Sarajevo i Stage art. Zahvalu upućujemo svim medijskim partnerima, kao i ostalim medijima, koji su najavljivali i svakodnevno pratili sve festivalske programe. Posebno se, pak, zahvaljujemo vama, posjetiteljima, koji ste nam svojim prisustvom i stalnom podrškom dokazali kako ste i te kako vrijedni sveg rada produkcije i volontera, koji su bili uključeni u ovaj proces, te nam dali podsticaj naredne godine biti još veći i još bolji – navode organizatori festivala. 

Do Festivala savremene umjetnosti arTz 2016, srdačan pozdrav upućuje produkcijski sektor Festivala – saopšteno je.

(TI)