Bh. gigant pomaže radnicima: Proizvodi “Dite” uskoro na policama “Bingo” marketa

by admin
| 12:46

U prostorijama Direkcije trgovačkog lanca Bingo u Tuzli danas će biti održan sastanak, na kojem će prisustvovati vlasnik ovog bh. giganta Senad Džambić i predstavnici Fabrike deterdženata Dita.

 

Kako je najavljeno iz Vlade Tuzlanskog kantona, tema sastanka će biti otkup i plasman Ditinih proizvoda na tržište.

Pored Džambića i radnika, sastanku će prisustvovati i kantonalni premijer Bego Gutić.

-Mi smo najavili da ćemo pokušati pomoći Diti da svoje proizvode plasira putem domaćih trgovačkih lanaca. I, evo, obavljeni su razgovori sa gospodinom Džambićem i on je prihvatio da se Ditini proizvodi distribuiraju putem njegovog trgovačkog lanca. Cilj nam je i da kažemo da stečaj, kao što je trenutno i Diti, nije likvidacija, nego šansa za one firme koje nisu ušle u tako tešku situaciju, gdje obaveze nisu puno prešle vrijednost imovine, kazao je Gutić.

Podsjetimo, u pogonima Dite posljednjih dana se obavljaju pripremni radovi za pokretanje proizvodnje. Neki pogoni su već pokrenuti, a proizvodi pripremljeni za plasman na domaće tržište.

Brojni građani posljednjih dana daju podršku nekadašnjem gigantu, te nude svoje besplatne usluge kako bi Dita ponovo stala na noge.

No, imajući u vidu stanje u Diti i velike dugove, potrebno je još dosta vremena i rada, da ovo preduzeće počne raditi i poslovati u punom kapacitetu.

(TI/Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.