Škola košarke „Start“: Pravo mjesto za pravilan sportski razvoj djevojčica

by admin
| 9:21
1101_start2
  •  
  •  
  •  
  •  

Od septembra prošle godine u Tuzli uspješno djeluje škola košarke za djevojčice „Start“.

Kako ističu u ovom kolektivu, škola je osnovana s jedinstvenim ciljem, a to je da maksimalno promoviše značaj sporta u razvoju djevojčica.

– Smatramo da se, nažalost, u našem gradu ne posvećuje dovoljno pažnje sportu, prije svega djevojčicama. Iz tog razloga smo se odlučili na osnivanje škole kako bi radom doprinjeli razvoju djece u djetinjstvu, te ujedno im pružili mogućnost da nauče nešto novo, da putuju i upoznaju druge gradove i da steknu nova poznanstva – govori Azra Ferhatović, koja koja sa Eminom Žabić i Selmom Bajramović, bivše košarkašicama KK „Jedinstvo“, radi kao trener sa djevojčicama.

Za naredni period imaju zanimljive planove, gdje će svojim polaznicama pored odigravanja utakmica priuštiti i druge sadržaje.

– U narednom periodu planiramo odigravanje prijateljske utakmice sa ŽKK „Čelik“ iz Zenice, obilazak Zenice, te posjetu tamošnjem kinu, koje ima mogućnost 3D projekcije s čime se naša djeca prvi put susreću. Krajem mjeseca planiramo odigravanje još jedne prijateljske utakmice van Bosne i Hercegovine. Za ljetni period bit ćemo i dio košarkaškog kampa Zlaća, koji već nekoliko godina realizuje Udruženje za sport, rekreaciju i edukaciju „Start“ – ističu u ovom mladom, ali ambicioznom sportskom kolektivu.

Treninzi se održavaju u dvorani Fakulteta za tjelesni odgoj i sport i to utorkom (od 17 h), četvrtkom (od 19 h) i subotom (od 11 h). Polaznici škole košarke su djevojčice uzrasta od 6-12 godina, a mjesečna članarina iznosi 15 KM.

Zainteresovani dodatne informacije mogu dobiti putem telefona 061 195 678 i 061 429 571.

Tuzlainfo / (mtp)


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.