Predavači iz regije i svijeta: Prestižna Međunarodna konferencija anglista u Tuzli od 12. juna

by admin
| 6:06

TETA (Tuzla English Language Teachers’ Associtation), Udruženje profesora engleskog jezika iz TK koje ima članove iz cijele Bosne i Hercegovine, organizira 3. Međunarodnu konferenciju koja će se održati u Tuzli od 12. do 13.06.2015. godine.

Sva predavanja i radionice će se održati na Filozofskom fakultetu, a otvaranje konferencije je planirano u petak 12.06.2015. godine u 14 časova.

Kao i prethodne dvije godine, na konferenciji će prezentirati predavači iz regije i svijeta. Plenarna predavanja će održati Maggie Sokolik, Philip Kerr, George Kokolas, Višnja Pavičić-Takač i Eric Bergman, a pored njih biće održane i 25 radionice na kojim će biti prezentirane inovacije i najnovije metodičke prakse u nastavi engleskog jezika.

Konferencija koja se organizira uz potporu Ambasade SAD u Sarajevu i Regionalne kancelarije za engleski jezik pri Ambasadi SAD u Budimpešti je prvi dio projekta pod nazivom Tuzla English Language Days koji traje od 12-16.juna ove godine.

Drugi dio istog projekta je trodnevni seminar pod nazivom „TELTS 2015“ koji će trajati od 14. do 16.06.2015. godine u Behram-begovoj Medresi u Tuzli. Seminar će pohađati 80 profesora iz cijele Bosne i Herzegovine.

(Tuzlainfo/L.D.)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.