FK Sloboda u iščekivanju sjednice Skupštine: Muharemagića ne interesuje mišljenje „Fukara“!

by admin
| 8:21
0407_skupstna
  •  
  •  
  •  
  •  

Početak priprema FK Sloboda za drugi dio prvenstva u okviru Prve lige FBiH, prolongiran je za 17. januar.

U tom periodu bi se trebao definisati status većine prvotimaca koji bi zbog neisplaćenih plata mijenjali sredinu, ali i ambicije pred nastavak prvenstva, u koji „crveno-crni“ umjesto ataka na prvo mjesto ulaze sa mnogo neizvjesnosti.

Zbog trenutne situacije u klubu, hitno održavanje sjednice Skupštine prije dva dana su tražili i pripadnici navijačke skupine „Fukare“. Njihov javni poziv nije previše zabrinuo prve ljude tog kluspkog tijela.

– Radimo na pripremi materijala Skupštine. Vidjet će te koliko smo podataka skupili na jednom mjestu i kako je klub došao u ovakvu situaciju. Želimo objediniti sve, uvrstiti i završni račun za 2012. godinu i to krajem januara prezentirati članovima Skupštine. Što se tiče navijača koji su istakli svoje zahtjeve, njih ćemo uzimati za ozbiljno kada se organizuju u udruženje građana, te kao pravno lice koje odgovara za svoje postupke budu dio klupskih struktura – rekao nam je Mirsad Muharemagić, predsjednik Skupštine kluba.

Redove Slobode su do sada napustili Aldin Šišić, Phill Jackson, Almir Šmigalović, Ervin Jusufović, te Matijas Pejić. Upitan je i ostanak Cerića i Nezića. O pojačanjima, u trenutku kada se ne zna niti hoće li biti novca za kvalitne pripreme, za sada niko ozbiljno i ne govori.

Tuzlainfo / A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.