Prava zima dolazi krajem januara: Pripremite se za obilnije padavine!

by admin
| 11:30
1412snijeg
  •  
  •  
  •  
  •  

Niske temperature, koje su ovih dana ponovo pogodile Bosnu i Hercegovinu, najavile su period obilnijih padavina i pravog zimskog ambijenta, koji nas očekuje krajem ovog mjeseca.

U izjavi za agenciju Anadolija, meteorolog Federalnog hidrometeorološkog zavoda Željko Majstorović rekao je da će se niske temperature zadržati i u narednim danima.

– U narednim danima očekuju nas slične temperature današnjim. Padavine će biti siromašne i sporadične, a naoblaka promjenjiva. U centralnoj Bosni biće snijega, u Posavini biće smjene kiše i snijega, a u Hercegovini i dolini Neretve padaće samo kiša – kazao je Majstorović.

On je kazao da se obilnije padavine i pravo zimsko vrijeme ne očekuju prije kraja januara.

– Prema mjesečnoj prognozi, u posljednjoj dekadi januara očekujemo obilnije padavine. Poslije ovih sedam-osam dana o kojima pričamo, temperature idu naniže i dolaze obilnije padavine. Ali, ovaj mjesec će biti nešto topliji od višegodišnjeg prosjeka, a padavine siromašnije i ispod višegodišnjeg prosjeka – kazao je Majstorović, dodavši da će najhladniji i najsnježniji dio biti posljednja dekada januara i početak februara.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.