Svečanim potpisivanjem: Vahid ef. Fazlović od danas i zvanično muftija tuzlanski

by admin
| 16:58
0801_muftija
  •  
  •  
  •  
  •  

Vahid ef. Fazlović dosadašnji V.D. muftije tuzlanskog od danas je i zvanično imenovan za muftiju tuzlanskog.

Naime njemu je danas u Rijasetu, na prijedlog reisu-l-uleme i odluke Sabora rješenje za ovu funkciju potpisao  predsjednik Sabora IZ u BiH Safet Softić.

Svečanom činu potpisivanja prisustvovali su i generalni sekretar Rijaseta Muhamed ef. Salkić, šef kabineta reisu-l-uleme Razim ef. Čolić i šef Vjersko-prosvjetne službe Muharem ef. Omerdić.

Prisutni su čestitali muftiji Fazloviću preuzimanje ove časne funkcije.

Muftija Fazlović je zahvalio Allahu dž.š. što je omogućio  da bude na ovoj časnoj funkciji muftije i obećao da će je vršiti odgovorno u skladu s propisima islama, te odredbi Ustava Islamske zajednice.

Reisu-l-ulema Husein ef. Kavazović je ovom prilikom kazao da će, imajući u vidu dosadašnje uspjehe koje je imao u svom radu, kao imam i direktor Behram begove medrese, Vehid ef. Fazlović i na funkciji muftije tuzlanskog doprinijeti da ovaj muftiluk još više napreduje i u tom pogledu mu je zaželio uspjeh u radu.

Vahid ef. Fazlović je rođen je 5. augusta 1963. godine u Brčkom. Gazi Husrev-begovu medresu je završio 1983., a Fakultet islamskih nauka u Sarajevu 1996. godine. Na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu je 2012. godine odbranio magistarski rad na katedri za akaid.

Dužnost imama je obavljao u džematima Omerbegovača i Rijeke-Klanac na području Odbora IZ Brčko. Na istom području je do 1993. godine vršio i funkciju glavnog imama. Iste godine je imenovan na dužnost direktora Behram-begove medrese u Tuzli, koju i danas obavlja.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.