Matijas Pejić: Slobodu napuštam zbog Denisa Karića, psovao mi je majku!

by admin
| 12:47
0801_pejic
  •  
  •  
  •  
  •  

Iako je tokom prvog dijela sezone u 1. ligi Federacije, Matijas Pejić bio najstandardniji, te po mnogima najbolji igrač Slobode, na vlastiti zahtjev dobio ispisnicu iz kluba i karijeru će od proljeća nastaviti u nekom drugom klubu – piše Bportal.ba.

Pejić nije jedini koji će napustiti Slobodu, već ranije su klub napustili Jackson i Šišić, a crveno-crni dres na proljeće, kako stvari stoje, neće nositi Pejić, Cerić, Nezić, Šmigalović, Muminhodžić, Jusufović…

Kriv samo jedan čovjek

Matijas Pejić nije krio razočaranje zbog odlaska iz tuzlanskog kluba, a prema njegovim riječima, za to je kriv samo jedan čovjek.

– Dobio sam ispisnicu i ne bojim se sreći da je za moj odlazak najzaslužniji sportski direktor kluba, Denis Karić. Mislim da čovjek poput njega zaista ne treba Slobodi i dok je on u klubu, ambicije o plasmanu u Premijer ligu su zaista daleko. Toliko neugodnosti sam doživio od tog čovjeka da je to zaista strašno, vrhunac svega je bio kada mi je na utakmici protiv Krajine iz Cazina psovao majku. To zaista nisam nigdje doživio – govori Pejić za Bportal.ba.

Matijas je na početku razgovora istakao kako je zbog Slobode, početkom sezone odbio ponudu hrvatskog prvoligaša Istre.

– Došao sam na pripreme sa Slobodom i u tom trenutku, dobio sam poziv iz Istre, međutim, s obzirom da sam se već dogovorio sa Denisom Karićem i tadašnjim trenerom, Abdulahom Ibrakovićem o uslovima, odlučio sam da ostanem u Slobodi i pomognem klubu. Međutim, na kraju sam prevaren. Ostali su mi dužni tri i pol plate i ciklus premija. To je sve ukupno oko 5000 KM. Ja sam bio pošten na početku sezone, a oni nisu prema meni.

Neće tužiti klub

Matijas Pejić svoja dugovanja, kako sam kaže, neće tražiti putem suda.

– Neću to raditi iz poštovanja prema ovom klubu, nemam ja ništa protiv Slobode, meni tih 5000 KM ne znači mnogo, a Slobodi u ovim trenucima itekako puno znači. Ne želim tužiti klub jednim dijelom i zbog navijača koji zaslužuju svaku pohvalu. Imao sam veliku podršku navijača, posebno Fukara, ovim putem im moram zahvaliti na tome, oni su sjajni, oni žive za ovaj klub i zbog svega lijepog što sam prošao u Slobodi, neću tužiti klub za iznos novca koji su mi ostali dužni, navodi Pejić.

Pejić ističe da je bilo trenutaka kada nije imao gdje jesti.

– Ma prošli smo dosta toga, ja i moj cimer Muamer Nezić smo se hranili u restoranu u Mercatoru, dok nam jednog dana konobari nisu rekli da više ne možemo jesti jer niko iz kluba nije platio restoranu račune za nas. Bilo je toliko nezgodnih situacija da je to strašno, Sloboda nam je trebala plaćati stan u iznosu od 220 KM, ali svaki put bi mi morali davati po 10 KM od sebe jer oni navodno nisu imali više, pa su nam davali 200 KM.

Slobodi sve najbolje

Matijasu je najteže pao rastanak sa Slobodom, koji nije protekao u najboljoj atmosferi, još jedna neugodnost po kojoj će pamtiti period proveden u Slobodi.

– Došao sam zatražiti papire i pitao sam za oktobarsku platu koju ja nisam dobio a neki od ostalih igrača jesu. Međutim, tada me Denis Karić upitao koliko sam ja to utakmica igrao, da bi tražio platu. Kada sam mu rekao da sam igrao svih 15 prvenstvenih i jednu utakmicu u kupu, Karić me je pitao a kako sam ja to igrao te utakmice. Ne znam da u nekom ugovoru na svijetu ima taj član u kojem se gleda kako ste igali utakmice i da od toga zavisi da li ćete dobiti platu. Ja sam mu naravno odgovorio da sam dobro igrao, ali da sam svakako mogao bolje, međutim, podrška navijača i interesovanje ostalih klubova mi kažu da sam ovu polusezonu odigrao dobro. Međutim, Karić je, eto, kazao da ja nisam dobro igrao i da ne mogu dobiti platu. Strašno, ne znam kako čovjek poput njega može voditi neki klub.

Pejić za trenere sa kojima je radio u Slobodi ima samo riječi hvale.

– Od gospodina Ibrakovića, zatim Sadikovića i ostalih trenera, svima se mogu zahvaliti. Ni o kome ne mogu reći ružnu riječ. Volio bih se jednog dana vratiti u Tuzlu jer mi se svidio ovaj grad i ljudi. Sramota je da se ovo dešava sa Slobodom, Tuzla je veliki grad i to nije zaslužila. Volio bih da se Sloboda vrati u Premijer ligu, mislim da je Denis Sadiković trener koji to sigurno može napraviti, ali ne znam kako sa ljudima poput Denisa Karića i u situaciji koja trenutno vlada u klubu – kazao je Matijas Pejić.

(M. K. / Bportal.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.