Biciklisti „Zmaja od Bosne“ sumirali 2012.: Najtrofejnija godina u historiji kluba!

by admin
| 13:12
3012_bk_zmaj
  •  
  •  
  •  
  •  

Godina na izmaku za ekipu Bisciklističkog kluba Zmaj od Bosne bila je najtrofejnija u dosadašnjem radu.

Osvojeno je ukupno 76 medalja, 51 na domaćoj i 25 na inostranoj sceni, od čega je 40 zlatnih, 17 srebrenih i 19 bronzanih. Veliki uspjeh ove godine je priznanje od Olimpijskog komiteta BiH u izboru sportiste gdje je za juniore Mensur Čorić nominovan među tri najbolja sportista, a ekipa BK Zmaj od Bosne je bila među tri sportske ekipe.

Najveći uspjeh Zmaja od Bosne postignut je u Premijer ligi BiH, gdje su od ukupno 12 “Zmajevi” osvojili šest trofeja: 1. mjesto pojedinačno i ekipno u kategoriji U23 Đulaga Trejić, zatim 1. mjesto pojedinačno i ekipno junior Mensur Čorić, te 1. mjesto pojedinačno i ekipno u kategoriji veterana Dragoslav Radovanović.

U najbitnijoj drumskoj trci u Cazinu, “Zmajevi” su postigli sljedeće rezultate: u kategoriji U23 1. mjesto Dragiša Jović, 2. mjesto Aldin Rizvić; u kategoriji juniora 1. mjesto Mensur Čorić, 3. mjesto Kemal Hadžiabdić, dok je u kategoriji seniora 3. mjesto osvojio Hajrudin Trle.

Na međunarodnoj trci Dunavski kup “Zmajevi” su takođe ostvarili izuzetne rezultate, gdje su u konkurenciji od 63 ekipe iz 12 zemalja zauzeli visoko 3. mjesto ekipno, a u pojedinačnim kategorijama Kemal Hadžiabdić osvojio je 2. mjesto kod amatera, dok je u kategoriji veterana Hajrudin Trle bio ubjedljivo prvi.

Pored svih navedenih retultata, “Zmajevi” su i u MTB biciklizmu potvrdili svoju dominaciju, osvajajući medalje na svim trkama gdje su učestvovali. U ovom segmentu od “Zmajeva” se posebno istakao Đulaga Trejić koji je pobjednik Škoda lige i državni prvak u MTB biciklizmu, dok su Mensur Čorić, Aldin Rizvić, Dragiša Jović i Hajrudin Trle takođe se isticali i ostvarivali pobjede.

Ostvarujući zavidne rezultate na domaćoj i inostranoj biciklističkoj sceni, BK Zmaj od Bosne je u najboljem svjetlu predstavljao bosanskohercegovački biciklizam. Naročito je velik doprinos promovisanju ovog sporta dao je Hajrudin Trle, svojim učešćem na Svjetskom prvenstvu veterana u Tirolu, Austrija, gdje je, kao jedini bh. predstavnik, osvojio visoko 9. mjesto u drumskoj trci, a 7. mjesto u brdskoj trci, što je do sada njegov najbolji rezultat na ovom prvenstvu – saopšteno je između ostalog iz BK Zmaj od Bosne Tuzla.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.