Na Tušnju iščekuju početak priprema: Sudbina kluba u rukama Općine Tuzla!

by admin
| 8:32
1007_meske
  •  
  •  
  •  
  •  

Manje od dvije sedmice je ostalo do planirane prozivke igrača FK Sloboda, koju je Denis Sadiković zakazao za 10. januar, a malo toga se pomaklo sa mjesta u odnosu na novembar od kada su igrači i struka dobili slobodno.

Sa kojim ambicijama, igračkim kadrom i budžetom se ulazi u drugi dio prvenstva, na Tušnju nam niko sa sigurnošću nije mogao reći. Prvi čovjek kluba odgovornost prebacuje na Općinu Tuzla.

– U projekat rekonstrukcije kluba smo ušli sa velikim obećanjima općinskih i kantonalnih vlasti, da će nas podržati. Ali sa trenutnom finansijskom podrškom klubu, i dalje ćemo samo preživljavati. Nedavno sam imao sastanak sa načelnikom Jasminom Imamovićem, kome sam predočio mjesečne potrebe kluba, koje minimalno iznose 30.000 KM. Veći dio tog novca očekujemo od spomenutih organa vlasti, u suprotnom teško ćemo izgurati drugi dio prvenstva – rekao nam je Mersed Kovačević, predsjednik UO FK Sloboda.

Kao i sve drugo i igrački kadar sa kojim će se ući u pripreme je prava nepoznanica. Tabor Slobode već je napustio Jusufović, koji je prešao u redove Olimpica, odlazak najavljuje i Šmigalović, te nekolicina standarnih igrača iz prvog dijela sezone.

Igrači još uvijek nisu primili novembarsku platu, sjednica klupske Skupštine, koja se trebala održati do kraja ove godine, nije održana, desetine hiljada KM klub opterećuju na osnovu tužbi bivših igrača, Upravni odbor već odavno radi bez većine članova…

Sa malo lijepih vijesti FK Sloboda napušta 2012. godinu, zasigurno jednu od najtežih u 93 godine dugoj klupskoj historiji.

Tuzlainfo / N. Ć./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.