Danas u Tuzli: Posthumno zahvalnica za Fadila Banjanovića Braciku

by admin
| 20:43
2511_bracika
  •  
  •  
  •  
  •  

U sali za sjednice Vlade Tuzlanskog kantona danas je upriličena manifestacija kojom je završeno obilježavanje 20 godina rada i postojanja Unije za održivi povratak i integracije u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom posthumno je uručena zahvalnica legendarnom Fadilu Banjanoviću Braciki, lideru povratka u našoj zemlji, koji je preminuo prošle godine u Zvorniku.

– On se do zadnjeg dana borio za povratak sinova i kćeri majci Bosni. Zbog toga, nadam se da će Bosna još dugo čuvati uspomenu na svog pionira rahmetli Fadila, kazala je Fadila Banjanović, Bracikina supruga, koja je danas preuzela zahvalnicu.

Također, ista zahvalnica dodijeljena je i rahmetli Salemu Čorbi, koji je dao nemjerljiv doprinos provođenju aneksa 7. Inače, danas je rečeno da je Unija cijeli decembar posvetila poštivanju ljudskih prava povratnika, izbjeglica i raseljenih lica.

– Mi kao NVO želimo vidjeti u budućnosti da ljudi koji su se vratili, ali i oni koji žele da se vrate, imaju primamljiv dom i zavičaj. Ekonomska podrška u ovom momentu je, također, neophodna, isto kao i izjednačavanje svih zakona koji se tiču održivosti povratka, kazala je Mirhunisa Zukić, predsjednica Unije za održivi povratak i integracije u BiH.

(TI/Oslobođenje)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.