U susret Božiću: Održan tradicionalni Božićni koncert tuzlanskih zborova

by admin
| 10:35
2412_ususret

I ove je godine tuzlanska publika mogla uživati u predblagdanskim zvucima lijepih božićnih pjesama, ovaj put na koncertu koji se tradicionalno organizira u samostanskoj i župnoj crkvi svetih Petra i Pavla. Radi se o, već tradicionalnom, božićnom susretu zborova koji djeluju u gradu Tuzli.

Ako se osvrnemo unatrag, možemo vidjeti kako već nekoliko godina zaredom ovaj koncert okuplja pjevačke zborove i posjetitelje koji zajednički čine projekt međusobnog zbližavanja kroz božićne skladbe.

Organizacijski su dio podijelili Franjevački samostan sv. Petra i Pavla i zbor mladih pri istom samostanu „Iuventus Salinarum“. Njihovi su ovogodišnji gosti bili: ženski zbor “Slovenčice”, SCPD “Njegoš”, ženski zbor “Tuzlanke“ i mješoviti zbor „Lege Artis“ i, kao domaći, zbor mladih pri Franjevačkom samostanu u Tuzli „Iuventus Salinarum“.

U izvedbenom su se dijelu mogle čuti božićne pjesme: Radujte se narodi, Veselje ti navješćujem, Dvorani neba, Kyrie eleison i druge. U crkvi su, koja je bila dosta popunjena, odzvanjali taktovi nježnih pjesama. Da ste bili na ovome koncertu, vjerojatno biste osjetili duboki ugođaj Božića, blagdana obiteljske topline i ljubavi.

Nakon nastupa svih sudionika koncerta, nazočnima se obratio gvardijan Franjevačkog samostana sv. Petra i Pavla u Tuzli fra Mario Divković, čestitavši iščekujući blagdan rođenja maloga Isusa. On je pozvao sve prisutne da zajedno otpjevaju pjesmu „Narodi nam se“.

Ova pjesma je svojim stihovima: „Božiću se stoga veselimo svi…“ još jednom pozvala radost da se nastani u našim srcima.

Tuzlainfo/ M. B.