Zbog siromaštva napustili školu: „Pustinjska ruža“ braću Smajlović vratila u školske klupe

by admin
| 15:56
2412_ruza

Zahvaljujući Udruženju građana „Pustinjska ruža“ od danas su braća, Mustafa i Anel Smajlović, iz Kuga (opština Srebrenik) ponovo u svojim školskim klupama, nakon što su početkom školske godine bili primorani napustiti školu.

Naime roditelji ova dva učenika, petog i sedmog razreda, nisu bili u finansijskoj mogućnosti obezbijediti im sve potrebne uslove za redovno školovanje. Njihovog rođaka, Nihada, čekala bi slična sudbina da članovi „Pustinjske ruže“ nisu pokrenuli humanu akciju s namjerom da braću Smajlović vrate u školske klupe, a rođaka Nihada na vrijeme spriječe da napusti školu.

Zahvaljujući donacijama dobrih ljudi svi su dobili novu odjeću, obuću, te školski pribor. Novi/stari školarci nisu krili sreću i zadovoljstvo, ali ni članovi iz Udruženja, koji su zaslužni za još jedan u nizu humanih činova.

Kažu, kako im je najveća nagrada to što su mališanima vratili samopuzdanje i vjeru u sebe, te da neće dozvoliti da ova djeca zbog nedostatka finasijskih sredstava ponovo moraju biti isključeni iz sistema obrazovanja.

S druge strane Mustafa, jedan od pomenute braće, obećao je truditi se da postigne što bolje rezultate u školi, jer je to jedini način da izrazi zahvalnost.

Iz Udruženja „Pustinjska ruža“ podsjećaju da ova i slične akcije ne bi bile moguće da nije bilo donacija dobrih ljudi, koji redovno daju svoj doprinos kako bi onima, kojima je pomoć potrebna, barem na trenutak život učinili ljepšim.

Tuzlainfo / S. E./