Obilježena 20 godišnjica „Hrvatskog glasnika“: Hroničar vremena ide dalje

by admin
| 21:57
2312_glasnik4
  •  
  •  
  •  
  •  

Izložbom naslovnica „Hrvatskog glasnika“, pod nazivom „Zajedno u budućnost s Hrvatskim glasnikom“, HKD „Napredak“ podružnica Tuzla, večeras je obilježilo 20 godina od kako u kontinuitetu izlazi hroničar vremena ovih prostora, kako su ove novine večeras više puta i nazvane.

O listu, koji već dvije decenije, nalazi svoj put do čitatelja u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, ali i cijeloj regiji, gdje žive Hrvati koji vuku korijene iz Tuzle i okolnih mjesta, večeras su govorili Nikola Čiča, predsjednik HKD Napredak, pod čijim okriljem list i izlazi, zatim fra Mario Divković, gvardijan Franjevačkog samostana u Tuzli, bez čije podrške bi „Hrvatski glasnik“ teško opstao, te Maja Nikolić urednica lista, koja je posljednjih godina zajedno sa mlađom generacijom novinara i ljubitelja pisane riječi u „Hrvatski glasnik“ utkala novi kvalitet.

Brojni posjetitelji izložbe, večeras su mogli vidjeti svaku od naslovnica do sada izdatih „Hrvatskih glasnika“, te arhivirane sve brojeve vrijednog svjedoka burnih dešavanja na ovim prostorima od 1992. godine pa do danas.

„Hrvatski glasnik“ su u dvije decenije njegovog postojanja, pored aktulene urednice Maje Nikolić, uređivali Ljubomir Aždajić, Juraj Novosel i Ivica Kovačević.

Tekst i foto: Tuzlainfo team


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.