Izbor najboljih sportista u TK: Žiri odabrao 28 najboljih, sutra gala-sportsko veče!

by admin
| 12:30
1812_sstk1
  •  
  •  
  •  
  •  

U organizaciji Sportskog saveza TK-a, a pod pokroviteljstvom Vlade Tuzlanskog kantona, sutra 19. decembra 2012. godine, na tradicionalnoj manifestaciji će biti proglašeni najbolji sportisti i sportski radnici Tuzlanskog kantona.

Manifestacija „Izbor sportiste Tuzlanskog kantona“ održat će se 19. put, a kako je istaknuto na današnjoj press konferenciji, visok nivo organizacije iz prethodnih, bit će zadržan i ove godine.

O aktivnostima koje su prethodile organizaciji sutrašnje manifestacije, na danas održanoj press konferenciju govorili su prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK-a i podpredsjednica Organizacionog odbora, prof. Mirela Osmanović, predsjednica Ocjenjivačkog žirija, te Jadran Lasetović generalni sekretar Sportskog saveza TK-a.

– Organizacioni odbor na čelu sa uvaženim premijerom Seadom Čauševićem uspješno je organizovao sve potrebne predradnje da sutra imamo jednu kvalitetnu manifestaciju, gledajući po svim segmentima. Sigurno su najteži posao imali članovi žirija, koji su svom radu imali samostalnost, i ukoliko je bilo nekih grešaka nadam se da su minimalne. Cilj nam je da putem jedne ovakve manifestcije sumiramo rezultate u godini na izmaku i odamo priznanje onima koji su postigli najbolje rezultate – istakla je prof. dr. Nađa Avdibašić-Vukadinović, ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK-a

Stručni žiri, koje su činili Mirela Osmanović, Vanja Bosankić, Kada Delić-Selimović, Nedim Muharemagić i Emir Junuzović, održao je dvije sjednice, a sve odluke je donio jednoglasno.

– Razmatrali smo više od 100 aplikacija, koje su pristigle po pozivu Sportskog saveza TK-a i uradili smo zaista obiman posao. Ono što mogu reći je da su ponovo rezultati u pojedinačnim sportovima daleko kvalitetniji u odnosu na kolektivne, što je odredilo i poredak po kategorijama u kojima će biti dodijeljena priznanja.

Imena najboljih u 11 kategorija bit će poznata sutra, kada će se na sceni Narodnog pozorišta Tuzla, naći 28 nagrađenih u u konkurenciji kadeta, juniora, seniora, trenera, ekipa, sportista iz četiri kategorije u invalidinom sportu, specijalnih prizananja, te priznanja za najbolju sportistkinju i najboljeg sportistu Tuzlanskog kantona.

Najbolji sportisti u svim kategorijama bit će nagrađeni priznanjima i jednogodišnjim stipendijama koje je kao i prethodnih godina obezbjedilo Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta u Vladi TK-a, a dvoje najboljih postat će i vlasnici pobjedničkih statua, koje su djelo umjetnice Enise Pilavdžić.

Ceremoniju dodjele nagrada, pratit će zanimljiv kulturno-zabavni program u kojem će učestvovati učesnici popularnog TV show programa „Zvijezda možeš biti ti“, Dženana Husejnović, Jasmin Mag i orkestar Balsika.

– Tradicionalno kroz ovu manifestaciju promovišemo i domaće muzičare, koji svojim kvalitetom zaslužuju da budu dio ove gala sportske večeri. Ovim putem pozivam sve zainteresovane građane da nam se sutra pridruže, te podrže najbolje sportiste koje imamo i u čiju čast cjelokupnu manifestaciju i organizujemo – istakao je Jadran Lasetović, generalni sekretar Sportskog saveza Tuzlanskog kantona.

U okviru manifestacije bit će distribuiran i peti broj informativnog magazina Sportskog saveza TK „Trijumf“, kojeg priređuju sportski novinari iz Tuzlanskog kantona.

Manifestacija „Izbor sportiste godine TK 2012“ na programu je sutra 19.12.2012. godine u Narodnom pozorištu Tuzla, sa početkom u 19.30 h i uz direktan TV prijenos RTVTK. Ulaz je slobodan.

Video izjavu .prof. dr. Nađe Avdibašić-Vukadinović pogledajte OVDJE.

Najavni džingl manifestacije pogledajte OVDJE.

Tuzlainfo / Promus media


Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.