U susret „Nexus-u“: Zabava i edukacija na Gaming festivalu u Tuzli

by admin
| 12:47

U okviru Prvog Nexus Festivala – Gaming Development Programa od 26. do 28. juna 2015. godine u Hotelu Tuzla, održat će se konferencije/predavanja vezane za razvoj gaming industrije.

Predavači su istaknuti profesionalci iz oblasti gaminga među kojima su: Damir Đurović – Reboot Infogamer; Ilija Petrušić – Lion Game Lion; Matija Roškarič – Lion Game Lion; Igor Motsnyi – Motsnyilegal;  Admir Tuzović – Microsoft; Amra Brkić – Imel; Matija Bilješković – BalkanViator; Damir Halilović – Prime Time; Armin Mušović – Prime Time; Andrej Jagar – Prime Time ;  Veljko Kukulj – 32 bita & Sanja Dukić – Narodna i univerzitetska biblioteka „Derviš Sušić“ Tuzla i drugi.

Predavanja su namijenjena studentima, indie developer-ima i onima koji žele da to postanu, a zbog ograničenog broja mjesta prijava je obavezna.

Pored predavanja u sklopu festivala održat će se turniri PES15 turnir na PlayStation 4 i League of Legends. Svi prijavljeni timovi za League of Legends turnir imat će priliku besplatno učestvovati i u drugom turniru Awakening Of Heroes. Riječ je o novoj igri razvojnog tima COFA Games iz Srbije. Za pobjednike osigurane su i nagrade. Nexus se pridružio i obilježavanju 26. juna – Dana podrške žrtvama torture kada će se igrati video igrica EARS torture napravljena od strane IRCT (Internacionalno vijeće za rehabilitaciju žrtava torture).

Svi zainteresirani tokom tri dana moći će da prate aktivnosti na Gaming Festivalu kao i da posjete izložbeni dio uspješnih firmi kao što su: Genelec; Imel; Leftor; Tropico; Authority Partners  i dr. Na Festivalu će se prezentovati i indie developer-i: Superverse; Pluragames; Awakening of Heroes – Cofa Games; Ensar Bavkr; Wild Beauty; Ermin Podrug; LekaBros; Red Viking; Fajlworks; PhantasyInk Studio itd.

Nexus festival organizira Magic Factory pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva razvoja,  poduzetništva i obrta. Sve informacije o prijavi na predavanja, timova na turnire kao i ko su  izlagači na Festivalu mogu se dobiti na zvaničnoj web stranici www.nexusfest.eu.

(Tuzlainfo)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.