Izmislionica u selu Pričevac: Nova knjiga Šime Ešića predstavljena u još dvije škole

by admin
| 8:04
1312_esic
  •  
  •  
  •  
  •  

Najnovija knjiga Šime Ešića Izmislionica u selu Pričevac s nesmanjenim intenzitetom plijeni pozornost najmlađe čitalačke populacije.

Knjiga je za samo nekoliko mjeseci doživjela drugo izdanje. U okviru programa Mjeseca knjige predstavljena je u brojnim mjestima u BiH, Hrvatskoj, Njemačkoj i Sloveniji, gdje se sa neobično interesantnim sadržajem ovog jedinstvenog izdavačkog poduhvata i njenim autorom upoznalo nekoliko hiljada mališana.

U seriji susreta od Sarajeva, Ilijaša, Travnika, Crikvenice, Raba i Frankfurta preko Zagorja ob Savi, Banovića, Treštenice i Zavidovića do Konjica, Živinica, Donjeg Vakufa i Prusca… pjesnik je juče i danas ugošćen u osnovnim školama Donje Vukovije kod Kalesije i „Edhem Mulabdić“ u Međiđi kod Gradačca.

Bile su to prave svečanosti duha, jer Ešić je jedan od rijetkih bh pjesnika koji pred publiku ne izlazi samo da bi pročitao napisani tekst, nego susrete s djecom pretvara u prave male predstave, pune dinamike, pokreta, animiranja i uključivanja djece.

Tako su i predstavljanja „Izmislionice…“ uvijek puna radosti, duha, pokreću djecu na nezaustavljiv smijeh, ali i na razmišljanje. To je „ključ“ koji Ešić godinama uspješno primjenjuje za otvaranje dječje duše i za „crtanje sunca“ u njoj.

To je razlog da ga, s nesmanjenom radošću, djeca dočekuju već više od 40 godina. Već od sutra, u Ešićevu Izmislionicu zavirit će i učenici osnovnih škola u Maoči, kod Brčkog, a zatim u Novom Šeheru, Đurđeviku, Višći, Srnicama, Visokom…

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.