„Jedan slatkiš, jedno dijete“: Učenici skupljaju slatkiše za socijalno ugrožene vršnjake!

by admin
| 14:12
1112_slatkis
  •  
  •  
  •  
  •  

S ciljem da se socijalno ugroženoj djeci Tuzle obezbijede novogodišnji paketići, Udruženje „Zemlja djece“ narednih dana će provoditi akciju „Jedan slatkiš, jedno dijete“. Akcija traje od 12. do 16. decembra u nekoliko prodajnih centara.

-Humanitarna akcija se realizuje uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta TK i u saradnji sa osnovnim i srednjim školama općine Tuzla, te prodajnim centrima: Bingo Tuzla (Lokacija: Sjenjak i Šićki Brod), Dramar-ing Tuzla (Lokacija: Slavinovići), Tuš BiH (Lokacija: Irac), Mercator BiH (Lokacije: samoposluga u robnoj kući Omega i Mercator centar), Interex Tuzla (Lokacija: Slavinovići) i Konzum (Irac). U svim navedeni objektima su postavljene ukrašena kolica u koje građani mogu da ubace slatkiš koji kupe za ovu priliku-saopćio je Amir Bašić, koordinator TTC-a Telex.

Paketići su prije svega namjenjeni djeci iz socijalno ugroženih porodica, djeci koja se nalaze na evidenciji Centra za socijalni rad Tuzla, te djeci oboljeloj od celijakije i dijabetesa.

-Pozivamo sve građane da kupovinom jednog slatkiša u navedenim objektima i doniranjem slatkiša u naznačena kolica donesete osmijeh na dječije lice-piše u saopćenju.

U akciju su se uključile i osnovna škola „Kreka“, „Centar“, „Tušanj“, „Sjenjak“ i JU Mješovita srednja elektrotehnička škola Tuzla, koji su obezbijedili svoje učenike kao volontere koji će u marketima i trgovačkim centrima animirati građane i prikupljati slatkiše.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.