A1 košarkaška liga BiH: Sloboda korača ka Premijer ligi, derbi sa Sparsima u narednom kolu!

by admin
| 20:30
0311_okk_sloboda
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon devetog kola A1 košarkaške lige BiH, u vrhu tabele su ostale ekipe Slobode i sarajevskih Sparsa, koje će najvjerovatnije i voditi bitku za prvo mjesto do samog kraja prvenstva.

Sparsi su u derbiju kola savladali Play Off i došli do omjera 8-1, dok su tuzlanski košarkaši gostujućom pobjedom protiv mostarskih Sparsa (75:94), također došli do omjera od osam pobjeda i jednog poraza.

Upravo ova dva kluba će u narendom kolu u Mejdanu odmjeriti snage, a rezultat ovog susreta bi mogao znatno odrediti konačan poredak ekipa na kraju ligaškog dijela prvenstva.

Na pozicijama koje vode u doigravanje za sada su Play Off (7-2) i srebrenička Gradina (6-3). Drugi tuzlanski A1 ligaš Student, u Hadžićima je došao do vrijedne pobjede, koja ge je zajedno sa Brčacima, uz isti omjer (5-4) svrstala na diobu 5. i 6. mjesta na tabeli.

A1 liga BiH – 9. kolo: Cazin – Gradina 74:83, Čelik – Brčko Distrikt 83:85, Spars Sarajevo – Play Off 103:56, Bošnjak – Student 81:88, Spars Mostar – Sloboda 75:94, Promo Donji Vakuf – Orlovik 79:71.

Tuzlainfo / A. V. /

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.