Vlada TK: Više od tri miliona KM za toplifikaciju naselja u Gradu Tuzla

by admin
| 4:40

Vlada Tuzlanskog kantona dala je saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja  o odobravanju sredstava Gradu Tuzla, dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava, za realizaciju projekata iz oblasti zaštite okolice.

Za projekat toplifikacije MZ Bukinje – II faza (naselje Kolone) odobreno je 927.375,94 KM dok je za toplifikaciju MZ Šićki Brod – II faza odobren je iznos od 1.024325,69 KM. Također je za pilot projekat – visinska zona MZ Kula (vrelovod+centralna podstanica)odobreno 371.795,35 KM kao i  700.000,00 KM za toplifikaciju naselja Divkovići u MZ Bukinje.

Vlada TK dala je saglasnost o odobravanju74.790,00 KM općini Gradačac dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Povećanje energetske efikasnosti putem utopljavanja zgrada organa uprave općine Gradačac”. Odluka je donesena budući da u prošloj godini nije došlo do implementacije navedenog projekta te je zahtjev za plaćanje okončane situacije općina Gradačac dostavila Ministarstvu dana 25.3.2015. godine. U međuvremenu je donijet novi Program raspodjele namjenskih sredstava od ekoloških naknada Ministarstva prostornog uređenja i zaštite okolice za 2015. godinu.

Vlada TK također je dala saglasnost Ministarstvu prostornog uređenja kojom odobrava sredstva općini Kalesija, dodijeljena Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Poboljšanje energetske efikasnosti zgrade općine Kalesija”, u iznosu od 49.842 KM.

Vlada je dala saglasnost o odobravanju iznosa od 149.994,81 KM općini Gračanica dodijeljenih Odlukom o odobravanju sredstava za realiziranje projekta “Utopljavanje objekta sportske sale Luke u Gračanici”.

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.