Festival “arTz”: Koncert klasične muzike obilježio treći dan

by admin
| 5:57

U okviru trećeg dana Festivala savremene umjetnosti arTz, koji se održava u Tuzli od 1. do 6. juna, jučer je u galeriji BKC-a TK otvorena prva samostalna izložba Romana Kuduzovića pod nazivom „Famous Paintings as Conceptual Photographs“, koja je izazvala izvanredne reakcije publike.

Uslijedio je, po ocjeni publike, fantastičan koncert klasične muzike „Maestro“, koji je bio muzička fuzija u punom smislu. Studenti Muzičke akademije u Zagrebu (Raldevšek Aljaž-saksofon, Lovre Lucić-klarinet i Eva Mach-violina), umjetnici iz Bosne i Hercegovine (Katarina Pavljašević-violina, Ena Ovčina-Klavir i Darija Jahić-klavir) i iz Beograda (Neda Aleksić-klavir, Maja Vucković-klavir, Nina Martinović-klavir i Ana Krstajić-klavir) na svome repertoaru su imali djela Mozarta, Schuberta, Weberna, Beethovena, te Brahmsa i predstavili ih ne samo na muzički, nego na dramski način.

Do kraja popunjena Velika sala BKC-a odzvanjala je gromoglasnim aplauzom, što je veliki podsticaj i priznanje ne samo umjetnicima, nego i za cjelokupnu organizaciju Festivala. Ranije istoga dana održan je „INTO FILM“ Workshop i Filmski program I.

Za danas (4. juni) najavljujemo erotsku dramu „Venera u krznu“ Davida Ivesa, predstavu u kojoj igraju Alisa Čajić i Emir Fejzić, nastalu u produkciji Akademije scenskih umjetnosti u Sarajevu, koja će biti izvedena u Narodnom pozorištu Tuzla u 19:30.

Od 12h do 14h zainteresirani imaju priliku sudjelovati na drugom dijelu filmske radionice „INTO FILM“, a od 15h pogledati Filmski program II u Međunarodnoj galeriji Ismet Mujezinović.

Ulaz je besplatan za sve navedene sadržaje.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.