Općina Tuzla: Predstavljen projekat LED semaforizacije

by admin
| 16:21
3001_semafori

Načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović, susreo se danas sa, sa NJ. E. gospođom Maria Aurora Mejia Errasquin, ambasadoricom Kraljevine Španije u BiH i gospođom Zahirom Virani, zamjenicom rezidentnog predstavnikaUNDP-a BiH.

Povod  sastanka bila je realizacija projekta LED semaforske signalizacije u općini Tuzla.

Projekat je realizovan u okviru UN-ovog Programa „Očuvanje okoliša i klimatske promjene“, a sufinansiran je iz sredstava Vlade Kraljevine Španije i Općine Tuzla.

Tim povodom održana je  prezentacija spomenutog  projekta, ali i drugih projekata Općine Tuzla iz oblasti unapređenja energetske efikasnosti.

Načelnik Imamović je podsjetio da je Općina Tuzla regionalni lider u energetskojefikasnosti, a tome je doprinijela realizacija 108 projekata iz ove oblasti u proteklom periodu, kao i donošenje Akcionog plana energetski održivog razvoja (SEAP).

Na današnjem sastanku, načelnik je zahvalio Vladi Kraljevine Španije nasredstvima koje je izdvojila za ovaj, ali i druge projekte iz oblastienergetske efikasnosti, kao i UN i UNDP-u koji kontinuirano pružaju podrškuOpćini Tuzla u realizaciji projekata, ne samo u finansijskom smislu, nego i kroz tehničku i stručnu pomoć u jačanju kapaciteta.

(TI) / Foto: Ilustracija