U FK Sloboda mnogo neriješenih pitanja: Sjednica Skupštine tek krajem godine!

by admin
| 9:12
0407_skupstna
  •  
  •  
  •  
  •  

Nakon okončanja prvog dijela prvenstva u okviru Prve lige FBiH, u kojoj se ekipa Slobode obezbjedila tek pet mjesto, navijači i simaptizeri kluba željno iščekuju vijesti sa Tušnja koje bi barem mogle nagovijestiti uspješnije proljeće.

Međutim, izuzev aktivnosti koje sprovodi Stručni štab, planirajući utakmice sa reprezentacijom Tuzlanskog kantona, iza tušanjskih kapija se malo toga novog dešava.

Mnoga pitanja bi trebala otvoriti sjednica Skupštine kluba, koja je najavljivana za period odmah po završetku prvog dijela prvenstva. Ipak, od toga, barem za sada, nema ništa.

– Radimo na pripremi za sjednicu Skupštine. Želimo članovima ovog tijela, ali i javnosti dati kompletnu informaciju o stanju u klubu. Treba nam malo vremena za prikupljanje izvještaja, a vjeruejmo da ćemo sjednicu održati do kraja ove godine – rekao nam je Mirsad Muharemagić, predsjednik Skupštine kluba.

Pored „tabirenja“ izvještaja, Skupština bi trebala dati i hitno rješenje vezano za Upravni odbor kluba kojim rukovodi Mersed Kovačević, a koji od svog formiranja konstantno ostaje bez imenovanih članova.

Također, javnost interesuje zbog čega klub nije dobio obećanu finansijsku podršku Vlade Tuzlanskog kantona i Općine Tuzla, što je znatno otežalo finkcionisanje kuba u prethodnim mjesecima.

U Stručnom štabu Slobode planirali su sutra  i subotu odigravanje kontrolnih utakmica sa reprezentacijom Tuzlanskog kantona u kojima bi se dijelom mogao pronaći deficitarni igrački kadar za drugi dio prvenstva.

Tuzlainfo / A. V./

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.