Huminatarna izložba: Učenici OŠ Mejdan za bolesnog druga prikupili 1600 KM

by admin
| 6:43
2411_izlozba

U JU OŠ Mejdan održana humanitarna prodajna izložba pod nazivom “Pomozimo našem drugu Asmiru Čorsuljiću da prohoda”.

U petak 23.11.2012. godine u JU OŠ Mejdan u sklopu priredbe povodom Dana državnosti, učenici i nastavnici organizovali su humanitarnu prodajnu izložbu a u svrhu prikupljanje sredstava potrebnih za operaciju učenika Asmira Čorsuljića, koji boluje od cerebralne paralize.

Humanitarnu akciju posjetila je i podržala i Ministrica obrazovanja, nauke, kulture i sporta Nađa Avdibašić Vukadinović. Ministrica se obratila roditeljima dječaka sa riječima ohrabrenja i najljepšim željama za uspjeh operacije, a organizovanje akcije pohvalila jer se samo tako učenici uče humanosti i empatiji za drugog.

Veliki broj roditelja i građana Mosnika i Mejdana odazvali su se na humanitarnu akciju i zajedno sa učenicima i uposlenicima u prijatnoj atmosferi prikupljeno je 1600 KM. Ovom prilikom kolektiv JU OŠ Mejdan zahvaljuje se svim akterima današnje humanitarne akcije na podršci i Asmiru želi puno sreće u danima koji slijede.

Ovom prilikom pozivamo i ostale građane dobrog srca da se pridruže akciji koja još uvijek traje. Naime, kupovinom učeničkih slika koje nisu prodane na današnjoj izložbi pomažete Asmiru da ostvari svoj san.

TI / Novinarska sekcija OŠ Mejdan