Univerzitet u Tuzli: Program stipendija za mobilnost studenata i nastavnog osoblja

by admin
| 7:53
2311_untz
  •  
  •  
  •  
  •  

Početkom ove sedmice na Univerzitetu u Tuzli je održana promocija  Erasmus Mundus Action 2 programa, u okviru kojeg se dodjeljuju stipendije za mobilnost studenata  i nastavnog osoblja.

Zainteresovanim su se obratili predstavnici partnerskih Univerziteta iz Evropske Unije, koji su predstavili svoje institucije, kao i prilike koje nude dolaznim studentima.

Univerzitet u Tuzli je partner dva Erasmus Mundus Action 2 projekta, JOINEUSEE i SIGMA, ali studenti i osoblje mogu učestvovati i u mrežama BASILEUS, ERAWEB i EUROWEB (više informacija na http://www.erasmus-unsa.ba).

Svim studentima u Bosni i Hercegovini dostupna je jedinstvena baza podataka stipendija za Zapadni Balkan – Scholarships for Western Balkans (http://www.S4WB.eu). S4WB nudi širok spektar stipendija za studente i istraživače Zapadnog Balkana, te im pruža mogućnost informiranja o finansijskoj pomoći za dodiplomske, postdiplomske i doktorske studije.

Promocija je započela detaljnim izlaganjem samog procesa apliciranja od strane gdina. Adnana Rahimića sa Univerziteta u Sarajevu, institucije su-koordinatora u JOINEUSEE projektu, koji je istakao da je krajnji rok  za podnešenje aplikacija (izuzev za ERAWEB) 01.02.2013. godine.

Zatim su službenici ureda za međunarodnu saradnju  Univerziteta u Gracu (Austrija), Aarhus Univerziteta (Danska), Univerziteta Montpellier 2 (Francuska), Univerziteta u Varšavi (Poljska), te Univerziteta La Sapienza u Rimu kratko predstavili matične institucije. Nakon održanih prezentacija uvaženi gosti su bili dostupni za sva pitanja zainteresiranih, te pružili dodatne informacije koji bi koristile uspješnoj realizaciji mobilnosti.

(TI/untz.ba)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.