MUP TK-a o sukobu navijača Živinicama: I policajci zadobili tjelesne povrede!

by admin
| 9:00
2011_fukare2
  •  
  •  
  •  
  •  

Vezano za incident u Živinicama, koji se desio protekle subote, a u kojem je povrijeđeno nekoliko pripadnika navijačke skupine „Fukare“ iz Tuzle, saopštenjem za javnost se oglasio i MUP TK-a.

U saopštenju se navodi:

Nedavni događaj u Živinicama (od 17.11.2012.godine), izazvao je posebnu pažnju javnosti zbog narušavanja javnog reda i mira od strane grupe navijača FK “Sloboda”, koja se uz policijsku pratnju u koloni vraćala iz Banovića za Tuzlu.

Naime, u Živinicama su se iznenada zaustavila 4 motorna vozila iz navedene kolone, kojom prilikom je više lica izašlo, u namjeri da se fizički obračuna sa grupom NN lica, koja su se nalazila u obližnjem parku.

Zahvaljujući brzoj intervenciji policije spriječeno je daljnje narušavanje javnog reda i mira, te su navijači vraćeni u vozila, izuzev M.K., rođen 1991.godine iz Tuzle koji se fizički suprostavio policiji, kojom prilikom su dva službenika PS Živinice zadobila tjelesne povrede, dok je M.K. stavljen pod kontrolu i priveden u službene prostorije PS Živinice.

Istog dana M.K. se, u pratnji službenika policije, javio u SHMP Doma zdravlja radi ljekarskog pregleda.

O događaju je obaviješteno Kantonalno tužilaštvo Tuzla, pod čijim nadzorom službenici Policijske uprave Živinice, poduzimaju neophodne mjere i radnje, dok će Jedinica za profesionalne standarde MUP TK-a izvršiti detaljne provjere u cilju utvrđivanja pravilnosti i zakonitosti intervencije službenika policije.

(TI) / Foto: Povrede navijača Mirze Karaća

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.