„Art recycle“: Kroz besplatne radionice naučite tehniku crtanja na staklu

by admin
| 8:31
2111_staklo
  •  
  •  
  •  
  •  

Omladinski pokret “Revolt” u saradnji sa partnerskim organizacijama, realizuje projekat kreativno/humanitarnog karaktera “Art recycle” čiji je cilj okupljanje mladih u “art zonu”, te prikupljanje novčanih sredstava koja će biti usmjerena na kupovinu potrebnih namirnica socijalno ugroženim građanima Tuzle.

Glavne aktivnosti projekta usmjerene su na oslikavanje staklenih predmeta koje će oslikavati aktivisti i aktivistkinje Omladinskog pokreta “Revolt”, te svi zainteresovani građani i građanke na radionicama koje će se održavati svakog utorka i četvrtka u terminu od 19 do 21 sati, te subotom od 11 do 14 sati u prostorijama Omladinskog pokreta “Revolt” na adresi Kaldrma br. 2. Radionice počinju u četvrtak, 22.novembra 2012. godine u 19 sati.

Iz ovog udruženja pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže na art radionicama, uz napomenu da su radionice besplatne i za sve uzraste.

Specijalne radionice, u istim terminima, bit će organizovane i za najmlađe, s toga roditelji, dovedite svoju djecu da se kreativno izražavaju i druže sa malom rajom! Ne morate biti vješti u crtanju, dovoljno je da imate volju i želju.

Oslikani predmeti bit će izloženi na prodajnim akcijama koje će biti organizovane u tri navrata. Prva prodaja planirana je 25.11. za Dan državnosti BiH u centru grada, druga pred Božić i Novu godinu dok je treća planirana uoči 8. Marta u tržnim centrima – supermarketima u Tuzli.

Pored ovog načina prodaje oslikanog stakla, svi zainteresovani moći će isto, ali i staklo oslikano po želji, naručiti i kupiti online, putem društvene mreže Facebook, na profilu Omladinskog pokreta “Revolt”.

Projekat su podržali: Omladinska banka – Fondacija Tuzlanske Zajednice, NVO CISP BiH, UG Vive Žene, Udruženje Amica Educa, Sindikat Elektorprivrede Podružnica Tuzla i Vesta radio.

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.