Povratak otpisanih: Radnici Dite proizveli “Fas”, na policama marketa uskoro i “3DE”

by admin
| 17:09

Radnici nekadašnjeg tuzlanskog giganta za proizvodnju deterdženata „Dita“, ovih dana ponovo su u pogonu!

 

Prema njihovim tvrdnjama nekada čuveni proizvodi koji su bili neizostavni dio za održavanje higijene mnogih domaćinstava, uskoro bi se ponovo mogli vratiti na police marketa i tržnih centara.

– Mi smo spremili pogone. Pogon agresivnog deterdženta od sutra treba početi da radi. Jučer smo upalili mješalice, promijenili ventile, ubacili sirovine. Danas će se miješati, a sutra će se uzeti nalaz. Počinje proizvodnja Grila i Bronhoa. Gril blic je za rerne i roštilje, a Bronho cijev je za kupatila. Tu je i Fas koji je zamjena za 3DE. On se već nalazi u pakovanjima od 2,5 i 1,5 litara-priča Dževad Mehmedović, predsjednik Sindikata Dite, navodeći da će se u skorije vrijeme i popularni 3DE vratiti na tržište.

Proizvodi su spremni i već se pakuju u kutije. Neki su kupci navodno i pronađeni. Nama je važno da do Skupštine (30. juna) svima pokažemo da možemo raditi, priča Mehmedović, dodajući da je u pogonima Dite trenutno angažovano 25 radnika.

-Na samom početku cilj je pokrenuti dva programa. Praškasti program se još uvijek ne može pokrenuti, jer je ovoj fabrici presječen parovod. Tu bi nam trebala investicija od 200.000 maraka, da bi se pokrenulo. Mi bez pare ne možemo raditi praškasti program. Nadamo se da će biti neki strateški partner. Cilj je i da se zadrže svi radnici- priča Mehmedović.

(Tuzlainfo/Bportal.ba)