Potrebna pomoć: Pomozite sestrama Anesi i Emi Dautefendić da ne izgube vid!

by admin
| 16:23
1311_sestre_daut
  •  
  •  
  •  
  •  

Djevojčice Anesa i Ema Dautefendić trebaju vašu pomoć kako ne bi izgubile vid. Roditelji nemaju posla, a za operacije u inostranstvu neophodno je 10.000 eura

Anesa Dautefendić ima 12 godina i odlična je učenica 7. razreda osnovne škole u Sarajevu. Krajem prošle godine na času sporta teško joj je povrijeđeno oko udarcem loptom i zbog pucanja retine ostala je slijepa na lijevo oko.

Ema Dautefendić rođena je 1990. godine, dijete je s posebnim potrebama. Treba na operaciju desnog oka koje je zahvatila ablacija. Već je izgubila vid na lijevom oku i ako joj se sada ne pomogne, uz svoju tešku bolest ostat će slijepa.

Za dvije operacije sestara u inostranstvu potrebno je 10.000 eura. Roditelji nemaju stalno zaposlenje, preživljavaju od povremenih poslova i mole za finansijsku pomoć. Kažu da nesreća nikada ne dolazi sama. Prvo je povrijeđena Anesa. Roditelji su tražili lijeka gdje god su mogli, ali uspjeh je izostao. Novca nemaju za operacije svojih kćerkica.

Otac Rešad koji je radio kao novinar za Oslobođenje, Dnevni avaz i još nekoliko listova i TV kuća, ostao je bez posla. Svojevremeno je pišući o nevoljnicima u svojim napisima apelovao na dobre ljude da pruže ruku podrške koja sada treba i njemu.

Pomoć za sestre Dautefendić možete uplatiti direktno na račun:

UniCredit – Zagrebačka banka
Dautefendić Rešad – BiH, Sarajevo
3383202192891813
21-32-92891-8

(TI)

Tuzlainfo.ba pratite na društvenim mrežama: Facebook, Instagram i Youtube.
Svoje priče, upite i fotografije šaljite na našu e-mail adresu.